Albóndigas en salsa roja (chile ancho)

Albóndigas en salsa roja (chile ancho)

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, we're going to prepare a special dish, Albóndigas en salsa roja (chile ancho). It is one of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Albóndigas en salsa roja (chile ancho) is one of the most favored of current trending foods on earth. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. They're fine and they look wonderful. Albóndigas en salsa roja (chile ancho) is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas en salsa roja (chile ancho), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en salsa roja (chile ancho) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Albóndigas en salsa roja (chile ancho) using 12 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.

#YoCocinoConCookpad
Esta receta me la pasó mi hermana por teléfono y la salsa queda para chuparse los dedos yo la recomiendo hasta para otros guisos o para bañar tortitas de pollo o papá 👍🎈💕 yo le puse dos chiles anchos para que pícara para que no pique con uno solo para darle colorsito 😘

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Albóndigas en salsa roja (chile ancho):

  1. 🌼 1-2 chiles anchos
  2. 🌼 2 Chiles guajillos
  3. 🌼 1/2 cebolla (1/4 para la salsa, y 1/4 para las albóndigas)
  4. 🌼 1/2 cucharada de comimos
  5. 🌼 6 jitomates medianos o 4 grandes
  6. 🌼 1 diente de ajo
  7. 🌼 1/2 kilo de carne molida de las dos
  8. 🌼 1 huevo crudo
  9. 🌼 3 huevos cocidos
  10. 🌼 1/4 de la bolsa de pan molido
  11. 🌼 aceite
  12. 🌼 sal

Steps to make to make Albóndigas en salsa roja (chile ancho)

  1. Le sacamos las semillas a los Chiles guajillos y anchos y los ponemos a hervir un ratito a que se ablanden
  2. En la licuadora ponemos el Jitomates, 1/4 de la media cebolla, el ajo, el comino un poquillo de sal, y los chiles con su caldito que a mí se me olvidó sacar la foto con los chiles y el caldo 😄😄 y licuamos
  3. Vaciamos la salsa en una cazuela con un poco de aceite caliente y la dejamos sazonar buen rato como 15 minutos, mientas vamos formando las albóndigas
  4. En la licuadora agrégamos un chorrito de leche y el otro 1/4 de cebolla y licuamos
  5. Y el licuado de cebolla se lo agregamos a la carne molida y agregamos también el pan molido, 1 huevo, una pizca de sal y pimienta al gusto y revolvemos
  6. Vamos formando bolitas a mí me gusta hacerlas medianas y las rellenamos con un cuartito de un huevo cocido
  7. Y así hasta terminarlas todas me salieron 15
  8. Consejo 👍✨: les recomiendo que dejen hervir a fuego medio bajo muy bien la salsa de mínimo sazonar 15 minutos aunque le agreguen más agua por que así queda más sabrosa
  9. Ya pasando ese tiempo que este hirviendo ir agregando de en un en una las albóndigas que nunca pare de hervir hasta terminar de agregarlas todas
  10. Ahora solo las dejan hervir moviendo de vez en cuando durante otros 20 minutos y hasta que se reduzca la salsa hasta su gusto también rectifiquen la sal 👍✨
  11. Y listo terminamos!!! Yo recomiendo acompañar con arroz que terminamos comiéndonos 4 cada quien 😘😄

As your experience and self-confidence grows, you will certainly locate that you have much more natural control over your diet and also adapt your diet to your personal preferences over time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of less or even more ingredients or is a little essentially zesty, you can make basic changes to accomplish this objective. In other words, begin making your dishes on schedule. When it comes to basic food preparation skills for newbies you don't need to discover them yet just if you grasp some simple cooking strategies.

This isn't a complete overview to quick and very easy lunch dishes however its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly get your creative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Speedy Albóndigas en salsa roja (chile ancho). Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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